Jessica Folcker

When Love’s Comin’ Back Again

Text och musik: Thomas G:son, Pontus Assarsson
Artist: Jessica Folcker

Den 37-årige Skövdebon Thomas G:son är låtskrivare, musikförläggare och en musikalisk kameleont. Hårdrock, dansband eller schlager går lika bra för hans del. När han stämplar ut från Melodifestivalen 2006 har han deltagit i festivalen 18 gånger. Därmed placerar han sig som trea på listan över de flesta upphovsmännen. Thomas musikaliska förebild är Benny Andersson och hans favoritschlager är ”Bang, en boomerang”.

Pontus Assarsson har de senaste tio åren arbetat som musiker, låtskrivare och producent. Efter att en gång i tiden ha blivit ombedd av rektorn att hoppa av sin musikutbildning, flyttade Pontus till Västerås, där han blev ena halvan av en framgångsrik trubadurduo. Trubadurkollegan uppmanade honom att börja skriva egna låtar och första låten han komponerade blev såld. Nu deltar Pontus för tredje gången i Melodifestivalen. Pontus är bland annat gitarrist i bandet Hjältarna och hoppas att folk ska fortsätta ta till sig hans musik i framtiden.

Jessica Folcker, som är född 1975, är uppvuxen i Täby, nordost om Stockholm. Mamma är svenska och pappa senegales och Jessica har, sedan hon var liten, alltid velat underhålla. När hon växte upp lyssnade hon mest på Tina Turner, Madonna och George Michael. Jessica gick Adolf Fredriks musikskola, där hon under sex år lärde sig sjunga och uppträda.

Som 16-åring träffade Jessica producenten och låtskrivaren Denniz Pop, vilket ledde till hennes första soloalbum, som släpptes 1998. Sedan dess har det blivit mycket turnerande, bland annat i Asien och Europa. 2002 släppte hon en duett med Bomfunk MC, ”There Is Something Going On”, som blev en hit i Europa. Våren 2005 släppte Jessica sitt första album på svenska, med låtar av bland andra Mauro Scocco, Dilba och Moh Denedi. Det är andra gången som Jessica deltar i Melodifestivalen.

Tidigare festivaler:
Jessica Folcker
Pontus Assarsson
Thomas G:son

Läs också om

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".