Östen med resten

Ge mig en kaka till kaffet

Text och musik: Thomas G:son
Artist: Östen med resten

Den 37-årige Skövdebon Thomas G:son är låtskrivare, musikförläggare och en musikalisk kameleont. Hårdrock, dansband eller schlager går lika bra för hans del. När han stämplar ut från Melodifestivalen 2006 har han deltagit i festivalen 18 gånger. Därmed placerar han sig som trea på listan över de flesta upphovsmännen. Thomas musikaliska förebild är Benny Andersson och hans favoritschlager är ”Bang, en boomerang”. 

Östen med resten består av Östen Eriksson, Jens Kristensen, Gunnar Morén och Staffan Lindfors. Och i Melodifestivalsammanhang behöver de knappast någon presentation – ”Hon kommer med solsken” (2002) fanns länge kvar i svenska folkets minne (18 veckor på Svensktoppen). Gruppen gillar mat i många olika former och Östen, som kommer från Enånger utanför Hudiksvall och jobbar som underhållare, serverade till exempel rotmos och fläsklägg – hans favoriträtt – på sitt 40-årskalas. Jens är från Njutånger och är musiker/underhållare till yrket. När Staffan inte håller på med musik är det teknik – i alla former – som intresserar. Och Gunnar är, förutom medlem i Östen med Resten, också konsertmästare i Dalarnas kammar-orkester och behärskar allt från Franska Hotkvartetten till Brandenburgkonserterna – samtidigt. Östen med resten, som fick sitt namn av Lasse Berghagen en gång i tiden, bildades 1985 - då med en något annorlunda uppsättning. Sedan dess har man försökt byta namn ett antal gånger, man aldrig riktigt lyckats komma till skott.

Tidigare festivaler:
Östen med resten

Thomas G:son

Läs också om:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".