Kikki Danielsson

Idag & imorgon

Text: Thomas G:son
Musik: Thomas G:son, Calle Kindbom
Artist: Kikki Danielsson

Den 37-årige Skövdebon Thomas G:son är låtskrivare, musikförläggare och en musikalisk kameleont. Hårdrock, dansband eller schlager går lika bra för hans del. När han stämplar ut från Melodifestivalen 2006 har han deltagit i festivalen 18 gånger. Därmed placerar han sig som trea på listan över de flesta upphovsmännen. Thomas musikaliska förebild är Benny Andersson och hans favoritschlager är ”Bang, en boomerang”.  

Calle Kindbom är 47 år gammal och har skrivit musik av och till i 25 år och tävlat i Melodifestivalen sex gånger tidigare. Största framgången ännu så länge var ”Give Me Your Love” 2003 som Fame vann finalen i Globen med och som sedan slutade på femte plats i Eurovision Song Contest i Tallinn.  

Kikki Danielsson debuterade i Melodifestivalen som sångerska i gruppen Wizex 1978 och blev då tvåa. 1980 blev hon och gruppen Chips fyra och året därpå – då tillsammans med Elisabeth Andreasson i Sweet and Chips – blev det en andraplats. 1982 blev Kikki, åter igen tillsammans med Elisabeth, etta med ”Dag efter dag”. 2002 var det åter igen Melodifestivaldags, denna gång tillsammans med Lotta Engberg och Elisabeth Andreasson i bidraget ”Vem é dé du vill ha”.

Tidigare festivaler:
Kikki Danielsson
Thomas G:son
Calle Kindbom

Läs också om:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".