Velvet

Mi Amore

Text och musik: Niclas Molinder, Joacim Persson, Pelle Ankarberg
Artist: Velvet

Niclas Molinder arbetar som kompositör och producent och har skrivit musik i 20 år. Kanske föddes denna karriär när han som treåring ackompanjerade sin dragspelande morfar med tamburin. Musikalisk förebild är bland andra Sting och favoritschlager är ”Främling” – ”det är en bra låt och då blev jag kär i Carola”. 

Joacim Persson hoppas kunna hålla på med musik i minst 20 år till och då, med jämna mellanrum, leverera nya hits. Han har skrivit musik i mer än 15 år, de senaste fem åren av dessa professionellt. Som musikaliska förebilder står allt från Metallica till Frank Sinatra. Tidigaste musikminnet är en inköpt platta med Kiss (Love Gun). Inspiration till ”Mi Amore” var en skön semester med paraplydrinkar och solsken.

Sångaren och låtskrivaren Pelle Ankarberg kommer från Örebro och har skrivit musik i 15 år. Soullegender såsom Marvin Gaye och Curtis Mayfield, Stevie Wonder och Brian McKnight ger honom inspiration i arbetet. Hemligheten med en bra låt, anser Pelle, är en stark melodi och att den är skriven med hjärtat. Favoriten bland schlagerartister är Lena Philipsson och bästa låten i genren är ”Michelangelo”.

Velvet, det vill säga Jenny Petterson, är född och uppvuxen i Helsingborg. 1993 flyttade hon till Stockholm för att studera på Balettakademien och under åren i skolan arbetade hon också på Wallmans salonger. Det var där som hon började prioritera sången framför dansen och 1995 fick hon sitt första körjobb, bakom Magnus Uggla under hans sommarturné. Velvet har körat med Carola, Lena Philipsson, E-type, Markoolio, Meatloaf, Sanne Salomonsen och Orup för att bara nämna några och att jobba med dessa vana artister har gjort henne mer rutinerad än de flesta. De senaste åren har Velvet medverkat i Melodifestivalen, men då i festivalens egen huskör tillsammans med bland andra Martin Kagemark, Dea Norberg och Johan Röhr. Nu kommer hon alltså, att för första gången, stå ensam på Melodifestivalens scen.

Tidigare festivaler:
Niclas Molinder, Joacim Persson, Pelle Ankarberg

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".