The Elephantz

Oh Yeah

Text: Daniel Bäckström, Eddie Brown, Jens Duvsjö, Martin Carboo, Dan Larsson
Musik: Daniel Bäckström, Eddie Brown, Martin Carboo, Dan Larsson
Artist: The Elephantz

Vare sig Daniel Bäckström, Eddie Brown, Jens Duvsjö, Dan Larsson eller Martin Carboo har tidigare varit med i Melodifestivalen. Sin låt beskriver de som upptempo-rap med rockinslag – ”lite galet, men glatt”. Gruppen The Elephantz består av Eddie Brown och Martin Carboo. Gruppen arbetar på ett nytt album i sin studio på Östermalm i Stockholm tillsammans med Daniel Bäckström och Funky Dan Larsson. Albumet kommer att släppas i Japan och Sverige när det är klart. Självklart hoppas man att Melodifestivalen 2006 ska visa att man är ett bra, svenskt rap/pop-band.

Stockholmaren Daniel Bäckström har jobbat som musikproducent i tio år och var en av de personer som upptäckte artisten Markoolio. Musikaliska förebilder för Daniel är alla som experimenterar. Tidigaste musikminnet är Elvis – ”på kassettband någon gång på 1970-talet”. När, enligt honom, ”ett av de bästa banden i Sverige kontaktade mig” började musiken flöda och ”Oh Yeah” uppstod.

Eddie Brown är född i Kalifornien i USA, men bor sedan 1989 i Stockholm. Han är fritidspedagog till yrket, men har skrivit musik i åtta år och musik är naturligtvis det stora intresset. Will Smith är musikalisk förebild och Eddies önskan är att kunna syssla med musik på heltid.

Jens Duvsjö, som också kommer från Stockholm, har skrivit musik så länge han kan minnas och arbetar nu som musiker. John Lennon är hans musikaliska förebild och mamma som sjöng i köket är ett tidigt musikminne. Refrängen gör en bra låt, anser Jens och hans framtidsdröm är att ”leka lite, fast på allvar”. Och favoritschlagern genom tiderna är ”Waterloo”.

Martin Carboo jobbar som personlig tränare, bor i Stockholm och har skrivit musik nästan hela livet. Prince, Dr Dre och 1980-talsrock är hans musikaliska förebilder och ett tidigt musikminne är när han, som tvååring, lyssnade på Glenn Miller på pappas rullbandspelare. Melodifestivalen hoppas han ska ge erfarenhet och ett minne för livet. Och vinner ”Oh Yeah” så ska det bli en ordentlig fest med skumpa!

Funky Dan Larsson kommer från Skellefteå, men bor i Stockholm. Han jobbar som låtskrivare och artist och hoppas att få jobba med musik så länge han har lust. Musikalisk förebild är Elvis Presley. ”Oh Yeah” tog enligt honom två dagar att göra och den mesta delen av arbetet gjordes i studion. Vad gäller tv-sammanhang har Funky Dan bland annat medverkat i Wannabe 2002.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".