Linda Bengtzing

Jag ljuger så bra

Text: Ingela ”Pling” Forsman, Lars ”Dille” Diedricson, Martin Hedström
Musik: Ingela ”Pling” Forsman, Lars ”Dille” Diedricson, Martin Hedström
Artist: Linda Bengtzing

Ingela ”Pling” Forsman har överlägset störst erfarenhet i Melodifestivalsammanhang – alla kategorier. Hon har satt sitt signum på inte mindre än 29 bidrag i sammanlagt 19 festivaler och är därmed den upphovsman som deltagit flest gånger. Tre gånger har det burit ända fram till Eurovision Song Contest: ”Bra vibrationer” (1985), ”Se på mig” (1995) och ”Kärleken är” (1998). I år har Pling fått med ”Etymon”, ”En droppe regn” och ”Jag ljuger så bra”. ”Pling” har förutom mängder av schlagertexter, skrivit texten till psalm nr 862; Blomningstid och dessutom två barnböcker. Hennes tidigaste musikminne är när hon som fyraåring sjöng ”Sätt dig på bocken, håll mig i rocken” i Barnens brevlåda i radion. Och så tycker hon att ”Gente di mare” är tidernas bästa Eurovision-låt.

Lars ”Dille” Diedricson bor i Skara – Sveriges Nashville som han själv säger. Han började skriva musik 1976 och tre år senare tog den egna karriären fart i bandet Snowstorm, som fick en brottarhit med låten ”Sommarnatt”. I egenskap av kompositör har han fått med bidrag i Melodifestivalen ett antal gånger. Största framgången i Melodifestivalsammanhang hade Dille när hans, Gert Lengstrands och Marcos Ubedas ”Take Me To Your Heaven” vann Eurovision Song Contest i Israel 1999 och tog tävlingen till Sverige och Globen.

Martin Hedström kommer från Göteborg och arbetar som musiker, producent, kapellmästare och låtskrivare. Han har arbetat som kapellmästare och musiker åt många svenska artister, bland andra Magnus Uggla, Carola, Orup, Eva Dahlgren, Jerry Williams, Louise Hoffsten, Lena Philipsson, Anders Glenmark och Meja. Musik har han alltid hållit på med och musikalisk förebild är bland andra Beach Boys och the Beatles. Tidigaste musikminnet är just när pappa spelade ”Pet Sounds” med Beach Boys och ”Sgt Pepper” med the Beatles. ”Jag ljuger så bra” har Martin främst arbetat med i studion.

Linda Bengtzing är en av många svenska artister som har inlett sin karriär på Wallmans Salonger i Stockholm. Hon är född och uppvuxen i Gullspång, mellan Värmland och Västergötland, är utbildad ekonom, men har aldrig haft ett jobb med den inriktningen. Sedan nioårsåldern har Linda jobbat som artist, framför allt för Wallmans.

Tidigare festivaler:
Linda Bengtzing
Ingela ”Pling” Forsman
Lars ”Dille” Diedricson

Läs också om:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".