Magnus Bäcklund

The Name Of Love

Text: Lina Eriksson
Musik: Lina Eriksson, Mårten Eriksson
Artist: Magnus Bäcklund

Rockig powerballad med irländsk folkton beskriver Lina och Mårten Eriksson sitt bidrag “The Name Of Love”. Lina, som är uppvuxen i Örnsköldsvik precis som sin make, är socionom men arbetar sedan ett år tillbaka också som låtskrivare. Mårten har jobbat med musik i 25 år som låtskrivare, producent och mixtekniker.

”Rulla in en boll och låt den rulla” med Gösta Linderholm är ett av de tidigaste musikminnen för Lina Eriksson. Den ”spelades i bilen av mamma”. Lina har många musikaliska förebilder och hoppas på att kunna få hålla på med musik och texter på heltid i framtiden. Hon har tidigare försökt få med bidrag i Melodifestivalen, men gör alltså debut 2006.

För Mårten Erikssons del är första musikminnet Nationalteaterns konsert i Örnsköldsvik för en massa år sedan. Musikaliska förebilder är bland andra Yes, Genesis, Black Sabbath och David Bowie och inspirationen till ”The Name Of Love” fick han via 1980-talsrock a la Simple Minds och irländsk folkpop.  

Magnus Bäcklund, 40 år, vann talangtävligen Fame Factory i december 2002. Han bor utanför Linköping och har alltid haft ett stort intresse för musik. Egentligen är han utbildad trafikpilot, men jobbar just nu som artist på heltid. Han har bott och arbetat i USA som sångare och har bland andra Stevie Wonder som musikalisk förebild – ”musik med hjärta och soul”. 2003 deltog han i Melodifestivalen tillsammans med Jessica Andersson som gruppen Fame och de två vann den svenska uttagningen och tillsammans sjöng de ”Give Me Your Love” i Riga.

Tidigare festivaler:
Magnus Bäcklund
Mårten Eriksson

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".