Bodies Without Organs

Temple Of Love

Text och musik: Alexander Bard, Anders Hansson
Artist: Bodies Without Organs

BWO är en av jokrarna som är utvalda till Melodifestivalen 2006. Årets bidrag beskriver upphovsmännen som ett ”pampigt modernt elektronistkklubbanthem, träffande beskrivet som den felande länken mellan Abba och Ricky Martin”.

Anders Hansson, som kommer från Södertälje, arbetar också som musikproducent och låtskrivare. Han har skrivit musik ”sedan jag kan minnas” och har bland andra Abba, Bee Gees, Beethoven och Quincy Jones som musikaliska förebilder. I Melodifestivalen har Anders medverkat två gånger tidigare.

Alexander Bard har bland annat studerat ekonomi och politisk historia innan låtskrivandet och producerandet tog överhand. Sedan 1984 har han skrivit mer än 100 hits för olika svenska artister och band, bland dem Agneta Fältskog, Pernilla Wahlgren och Midi, Maxi & Efti. 1987 bildade Bard gruppen Army of Lovers, som han var låtskrivare, producent och sångare för. Strax innan tioårsjubileet splittrades gruppen och Bard bildade gruppen Vacuum, ett band som fick många fans framför allt i Ryssland. BWO bildades 2004 och gruppens första singel – ”Living In A Fantasy” – klättrade på listorna världen över. Förra året lades till exempel Ukraina under gruppens fötter.  

BWO består av Alexander Bard (född 1961), sångaren Martin Rolinski (född 1982), samt Marina Schiptjenko (född 1965). Alexander Bard och Marina Schiptjenko har arbetat tillsammans tidigare med gruppen Vacuum. För Martin Rolinski, som är född i Polen, har BWO blivit det stora steget ut i musikvärlden, även om han medverkat i Popstars. BWO stil tar elektromusiken till en ny nivå och man använder bärbara datorer som synthezisers. Gruppmedlemmarnas favoritmusik är en blandning med allt från Elton John och Abba (Martin), ELO och Brian Eno (Marina) till Kraftwerk (Alexander).

Tidigare festivaler:
Bodies Without Organs

Alexander Bard
Anders Hansson

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".