Lena Philipsson

Lena Philipsson är programledare för Melodifestivalen 2006 i SVT.

Lena Philipsson kommer från Småland och vann som 16-åring Barnens Dags talangjakt. Därefter började succéerna avlösa varandra.

1986 deltog hon för första gången i Melodifestivalen med ”Kärleken är evig”, som slutade på andra plats. Året därpå tävlade hon med ”Dansa i neon”, som slutade som femma och tredje gången gillt i Melodifestival-sammanhang blev det 1988, då hon åter igen slutade på andra plats med ”Om igen”. 

Lena har också medverkat i Melodifestivalen som textförfattare och kompositör två gånger: 1991 med låten ”Tvillingsjäl”, som sjöngs av Pernilla Wahlgren och som slutade på en delad sjätte plats. 1999 skrev Lena, tillsammans med Torgny Söderberg låten ”Det svär jag på” som sjöngs av Arvingarna och som blev trea. 

2004 var det åter igen dags för Lena att medverka i Melodifestivalen och det slutade med vinst med ”Det gör ont”. Bidraget tog Sverige med storm och tävlade i Istanbul, där bidraget slutade på en delad femte plats.

Lena har dessutom utsetts till Sveriges sexigaste kvinna, hon har turnerat Sverige runt med Badrock och Rocktåget, har showat på Börsen 1991 som Agent 006 och hamnat på frimärke (1991).

Senaste åren har Lena jobbat med den egna scenshowen Lena Philipsson på Börsen i Stockholm och på Rondo i Göteborg, hon har medverkat på insamlingsgalor, turnerat med Rhapsody in Rock och gjort en mängd tv-framträdanden.

Sedan framgången med ”Det gör ont” har Lena arbetat tillsammans med Orup. Skivan ”Det gör ont en stund på natten men inte på dagen” sålde dubbel platina och nu har uppföljaren – med samma upphovsmän – släppts: ”Jag ångrar ingenting”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".