Carolina Norén, foto Stina Gullander/SR

Carolina Norén

Carolina Norén leder sändningarna från Melodifestivalen 2007 i Sveriges Radio.

Carolina Norén, välbekant för P4-lyssnarna från bl.a. ”Curry-Curry” och specialprogrammen ”64-73”, ”74-83”, ”84-93” och ”Let the music play”, jobbade med Melodifestivalen första gången 1998 och har kommenterat både den svenska och internationella tävlingen sedan 1999.

Mest gastkramande melodifestivalminne:
När jag skulle kommentera min första Eurovision Song Contest 1999 från Jerusalem och all kontakt med Sverige bryts några minuter före sändning. En rad tekniker börjar springa runt och skrika på hundra olika språk och det ryker ur något kabel/el-skåp.

Tio sekunder före sändning får de igång det, så jag var lite andfådd i början... Men, det gick ju bra – Charlotte vann!

Svenskt favoritbidrag genom åren:
Jag älskar udda existenser, vad sägs om Kenta 1980 med sin sexanspelande t-shirt och oförglömliga sånginsats i låten ”Utan att fråga”. Det var nog festivalens första riktiga nakenchock!

Pinsammaste melodifestivalminne:
Jag skäms fortfarande att jag kramade österrikaren Alf Poyer på efterfesten efter Eurovision Song Contest-finalen i Riga 2003.

Jag tyckte hans låt och framträdande var fruktansvärt, jag vet faktiskt inte vad som hände.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".