Sedjanka

17/3: Jämtländsk toast och bulgarisk körsång i Teddy!

Teddy ringde upp den jämtländska ”toastaren”  P-Danjelsa, aktuell med sitt album Goffa. Han gav Teddy en lektion i jämtska och vi fick lära oss att Bohuslän och Jämtland ”poolade” ihop på 1600-talet. Vad sägs om: Bell da rör deck- Klarar ni av att föra er...

Lena Andersson och Sara Nilsson från den bulgariska kören Sedjanka från Göteborg gästade programmet. Sedjanka är en 11 kvinnor stark kör som sjunger bulgarisk folkmusik.

Vi pratade om den bulgariska klangen, dom udda taktarterna, och dom spännande ”böjda” tonerna. De bjöd på en aptitretare live i studion och mitt hjärta berördes direkt.

Jag vill passa på och hylla den ”heltokiga” version av klassikern Popcorn med Chicha Libre... maschala va bra... 5 min och 20 sekunder lång med 3 solon. Det är inte så ofta man hör det i radion nuförtiden och hur ofta får en basist sola... I Teddy är allt möjligt...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".