Andreas Miller

Publicerat måndag 29 januari 2007 kl 10.34
Uppdaterat, torsdag 21 november 2013 kl 14.00
Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Kanalchef
andreas.miller@sverigesradio.se

   

Jag och mina medarbetare jobbar för Dig. Alla som jobbar på Sveriges Radio har ett uppdrag 
att göra en radio i allmänhetens tjänst, storvulet kanske , men väldigt levande i vår vardag. 
Vi ska spegla, granska och bevaka de frågor som är angelägna för Dig som lyssnare.

Jag är ansvarig utgivare och publicistisk chef för både den lokala kanalens utbud, vårt utbud i P4 på kvällar och helger och vetenskapsredaktionen i Uppsala. Den radio vi gör här i huset är en bild av det rika uppdrag som Sveriges Radio har varje dag året runt.

Jag har jobbat med journalistik i drygt 20 år i mängd olika roller och kanaler inom Sveriges Radio, såsom reporter, programledare, producent, arbetsledare, redaktionschef och idag kanalchef. Journalistik för mig handlar om att granska makten, skapa sammanhang och ge Dig och mig som medborgare ökad kunskap för att vi ska kunna göra egna val i ett demokratiskt samhälle.

Mina rötter återfinns i den småländska myllan. Efter gymnasieåren i Jönköping och diverse utflykter hamnade jag i Uppsala för studier. Här har jag blivit kvar och har bott här i 27 år. Det har hänt väldigt mycket under den här tiden och det känns som en stor utmaning att jobba med journalistik i en sådan här expansiv region. Jag hoppas att Du ska ha stor glädje och nytta av Sveriges Radios utbud i alla kanaler om det så är FM-radion, webben eller i mobilen.