Håkan Rehn. Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio
Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Håkan Rehn

Funktionsförvaltare produktionssystem
E-post: hakan.rehn@sverigesradio.se

Efter drygt 27 år som journalist – huvudsakligen nyhetspresentatör – på P4 Uppland, arbetar jag numera med det som kallas verksamhetsstöd inom Sveriges Radios utvecklingsavdelning. Det innebär att jag som s k funktionsförvaltare jobbar med några av våra centrala datasystem för text- och ljudhantering. Det handlar t ex om support, utbildning, manualuppdateringar och vidareutveckling av olika funktioner i systemen. Målet är att arbetsverktygen ska bli bättre och lättare för personalen att använda, så att produktionen av radioprogram förbättras, till gagn för lyssnarna.

Trots att min anställning därmed flyttats från SR Uppland till Utvecklingsavdelningen, så har jag fortfarande min huvudsakliga arbetsplats i SR Upplands lokaler i Uppsala, och bibehåller en nära kontakt med P4 Uppland.

Sedan jag började på Radio Uppland 1987 har jag sysslat med många olika arbetsuppgifter, men under många år var jag framför allt nyhetspresentatör. I perioder har jag också varit ansvarig för att planera sportbevakning och även jobbat som webbredaktör.

Jag är nyfiken och intresserad av många olika ämnesområden. Jag gillar att jobba med språket som verktyg, att formulera mig på ett sätt som blir tydligt, begripligt och intressant för lyssnare/läsare.

Tidvis har jag också arbetat med utbildning, dels internt på SR Uppland, dels som radiolärare för journaliststudenter vid Uppsala universitet.

Fritiden tillbringar jag gärna med att pyssla med hus och trädgård hemma i Knivsta med min fru och två söner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".