1 av 8
Andrea Stjernedal tog hem den sista deltävlingen. Foto: Ragnar Borg/SR Göteborg.
2 av 8
Linnea Södahl segrade i den andra delfinalen.
3 av 8
På bilden syns alla tävlande artister och deras musiker men också gästartister och programledaren Hasse Andersson och Josipa Kesic från radion. Foto: Ragnar Borg/SR Göteborg.
4 av 8
De tävlande i den andra deltävlingen i Flunsåsparken av Svenstoppen nästa. Från vänster: Linda Skoog, Emmil Sandung och Linnea Södahl. Foto: Ragnar Borg/SR Göteborg.
5 av 8
Programledare Hasse Andersson med gästartisterna Tony Haglund och Tobias Andersson som kallar sig för Tony och Tobbe eller T´nT. Foto: Josipa Kesic/SR Göteborg.
6 av 8
Den entusiastiska publiken. Foto: Josipa Kesic/SR Göteborg.
7 av 8
Vidare till den lokala finalen. Foto: Ragnar Borg/SR Göteborg.
8 av 8
De båda gästartisterna. Foto: Josipa Kesic/SR Göteborg.

Torsdag 10 juli - sista deltävlingen

Andrea Stjernedal blev vinnaren av den sista deltävlingen i talangjakten Svensktoppen nästa. Hon kom i farmors guldskor med sin fantastiska röst övertygade hon juryn om att hon ska gå vidare till den lokala finalen torsdagen den 17 juli. Då får hon tävla mot Johanna Wahlström, Linnea Södahl och jokern som också tävlade, Jonas Widén.

Inget regn och inga 30 grader gjorde att en rejäl skara människor tog sig till Flunsåsparken för att njuta av musiken från både gästartisterna Mats Ander och Mats Nilson och de tävlande.

Enligt juryn höll de tävlande riktigt hög klass genom hela tävlingen och de tror att de kommer att få det ganska tufft när en vinnare ska utses.

- Det blir riktigt svårt för oss nästa torsdag eftersom alla är så otroligt duktiga, säger Christina Bakke som är juryordförande.

Trots förkylning och långvarig hosta räckte Jonas Widéns röst till att juryn tog in honom som joker till den lokala finalen, nästa torsdag.

Gästartister var Mats Ander och Mats Nilsson. Med gitarr och ståbas framförde de många sköna visor.

Den tredje och sista deltävlingen av Sveriges Radios talanskjakt Svensktoppen nästa avgjordes i Flunsåsparken. Programmet direktsändes i P4 Göteborg med Hasse Andersson.

 

Torsdag 3 juli - andra deltävlingen

Nu är även den andra delfinalen avgjord! Linnea Södahl röstades fram som vinnaren av en enad jury. Hon går nu vidare till den lokala finalen.

Till skillnad från förra torsdagens regniga tävling fick vi en riktigt solig sommardag under den andra deltävlingen i torsdags. Till det fick vi ljuvliga toner från våra tre tävlanden. Linnea Södahl  blev alltså vinnaren i den andra deltävlingen men det var riktigt tajt mellan alla tre.

Både Linnea Södahl och Linda Skoog sjöng låtar i egen komposition och Linda framförde låtar som var bara några dagar gamla.

Den sista delfinalen kommer precis som de två första att äga rum i Flunsåsparken, kl 11-12, torsdag den 10 juli.

Vår lokala final äger rum på samma plats kl 11-12 torsdag 17 juli.

Alla finaler direktsänds i SR Göteborg P4 101,9. Programledare är Hasse Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista