P4 Direkt tisdag 16 oktober

  Idag uppmärksammar P4 Direkt Världhungerdagen. Temat i år är ”Rätten till mat”. Vi får besök av Johanna Mayora, från en bondeorganisation i Ecuador och Annelie Andersson, från FIAN, svensk biståndsorganisation som arbetar med frågor om rätten till mat. De ger sin syn på hur hungern kan få ett slut. 1503.

Vi sänder det sista avsnittet i vår serie Västerbotten - Berättarnas län! Idag får du lära känna Elisabeth Rynell. 1530.

En av Europas största guldgruvor planeras i Fäboliden fyra mil väster om Lycksele. I morgon startar det som är mest avgörande för om gruvan kan starta. Fäbolidengruvan ska upp i Miljödomstolen. 1610.

Det går långsamt att städa upp bland enkla hinder som stänger ute människor med funktionshinder från samhället. Det handlar till exempel om omöjliga entréer. År 2010 ska det vara klart, säger regeringen som vill leva upp till FNs standardregler. Vi följer med synskadade Lilian Hansen till en galleria i Umeå. 1620.

Dessutom livemusik med Nina Ramsby & Martin Hederos och efter klockan fem Hembränt med Carolina Miskovsky och Gerhard Stenlund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista