Socialdemokraternas skuggbudget, snabbväxande skog och Ordstorm

Västerbotten Direkt tisdag 7 oktober med Åsa Sundman

Höjt barnbidrag, skattesänkningar för pensionärer och att återställa A-kassan är en del av förslagen som presenterades i socialdemokraternas skuggbudget idag. IBRAHIM BAYLAN (s), riksdagspolitiker från Umeå och BRITT-MARIE LÖVGREN, från alliansen, gruppledare för Folkpartiet i Umeå, diskuterar budgeten, kl 15.07.

Snabbare skogsproduktion skulle kunna vara lösningen på den sinande oljan och ett alternativ till andra energislukande material. Sveriges lantbruksuniversitet startar nu ett forskningsprojekt för att se hur man kan maximera skogsproduktionen. Men är det helt ofarligt att låta skogen växa snabbare och är det så vi vill ha vår svenska skog? Kl 15.38.

I dagens Ordstorm, vår serie med berättelser och poesi från länet, möter vi idag EVA JANSSON, från byn Strand, som bland annat berättar om ett barndomsminne, kl 16.11.

Nature Boy hör vi i dagens livemusik med JEANETTE LINDSTRÖM KVARTETT, kl 16.38.

Och efter fem är det dags för tävlingen Röda tråden. Ring in och tävla på 090-17 17 17, kl 17.04.

Producent: Helena Forsgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista