Snöröjning på motorväg. Foto: Scanpix

Snöröjningen i Umeå, jämställdhet minskar risken att separera och julklappstips från barn

Västerbotten Direkt måndag 15 december med Pia Diaz Bergner

Snöovädret skapade trafikkaos i Umeå i fredags. Vad har kommunen för beredskap vid kraftiga snöfall och var det bättre snöröjning förr? Vi pratar med Christer Paulsson (s) ordförande i tekniska nämnden och ansvarig politiker för snöröjningen, kl 15.07. Ring in - Vad tycker du om snöröjningen i Umeå eller där du bor?

Därefter ska det handla om risken - rent statistiskt - att separera efter man fått sitt första barn. Forskning vid Umeå universitetet visar att risken att separera minskar i jämställda relationer, kl 15.38.

Musikhjälpen med Sveriges Radios maratonsändning från en glasbur har börjat! Åsa Sundman berättar vad som händer här i länet, kl.15 45.

I Familjeliv idag - Har du koll på vad dina barn eller barnbarn önskar sig nu till jul? - Familjeliv guidar dig till julklappsexperterna - dom som vet vad barn och tonåringar vill ha i paketen, kl.16.12

Producent Sofia Strömgren sofia.stromgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".