Att köpa ny teve

De som säljer tv-apparater har bråda dagar nu,veckorna före Kalle Anka. Men för en hel del av oss är det fortfarande bättre att ha kvar tjock-tv-n! Det är nämligen vanligt att den som köper ny platt tv blir besviken - för att både bild och ljud visar sig vara sämre än på den gamla trotjänaren.

Det beror på att många fortfarande ser tv med gammal vanlig signal in i väggen - men i tv-butikerna visar de blue ray-filmer och hd-tv! Det säger Stig Danielsson, som sålt tv-apparater i mer än 40 år:

 

Konsumentserien Kundvagnen och Kvittot handlar idag den 14 december om att köpa tv. Det händer att en del kunder "glömmer" att kolla in bilden, när man köper tv, säger Stig Danielsson - som har sålt tv-apparater sen tv-apparaterna kom! De tittar i första hand på designen, alltså själva tv-ramen och blir därför besvikna när de kommer hem och upptäcker att bilden kanske inte ser bra ut…

Det är inte ett när man ska köpa tv… Ola Gerhardsson, som jobbar på Sveriges Television, bryr sig förstås om bilden - men inte bara!

 

Kundvagnen och Kvittots redaktör och reporter är
Pia Sjögren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista