Anhörigas ansvar, gymnasieval och arbetslösa som startar eget

Västerbotten Direkt med Rolf Sundström
Måndag 1 februari

15.05
Flera kommuner i Västerbotten ska spara pengar inom äldreomsorgen. I Bjurholm skär kommunen ner fyra tjänster. Carola Nilsson och Renée Olofsson är oroliga över vilken omsorg deras gamla föräldrar kan få.

15.15
Vilken omsorg kan äldre i länet få efter neddragningarna? Vilket ansvar behöver anhöriga själva ta för omsorgen? Magnus Eriksson (S) ordförande i Socialnämden i Norsjö och Yngve Gustafson, professor i Gereatrik i Umeå diskuterar.

15.40
Hur taktisk måste en tonåring vara? I dag är sista dagen för högstadieelever att välja gymnasieutbildning, de som väljer matte och språk redan inför gymnasiet har lättare att komma in på bra utbildningar på universitet/högskola senare i livet. Hör Marcelina Zygmuntowicz och Erik Stål som går på högstadiet i Vindeln och dessutom Ulrika Israelsson, yrkesvägledare i Vindeln.

15.50
Balkancafé, konstuthyrning, friskvård och hundrastning. Det är exempel på nya företag som före detta arbetslösa i Umeå nu startar. Susanna Skog är en av nyföretagarna som gått arbetsförmedlingens starta-eget-kurs.


16.10
Pikant - programmet som tar skaparlust och husmoderstips på allvar.

 16.38
Om morgondagens Espresso.

17.03
Musikflätan - tävla i musik, ring 090-17 17 17.

Producent Erica Dahlgren
erica.dahlgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista