1 av 3
Castorskolan i Bjurholm. Foto:Helena Forsgren/SR.
2 av 3
Rasmus Andersson Roberg alias FragTaLe. Foto: Filippa Armstrong/SR Västerbotten
3 av 3

Inflyttning, arbetsmiljö och hur många hjälmar behöver en barnfamilj?

Västerbotten Direkt med Per-Gunnar Eriksson
Onsdag 24 februari

15.07
Från utflyttning till inflyttning - Sorsele har vänt trenden. Sorsele arbetar idag medvetet med att ta reda på vilken erfarenhet/utbildning som nyinflyttade invandrare och flyktingar har.

Det är en av förklaringarna till att kommunen nu är en av få i länet som har en växande befolkning.Hör Fatima Petimat, textillärare från Tjetjenien, Roland Wermelin, centerpartistiskt kommunalråd i Sorsele och Lars-Göran Brandt är integrationsdirektör på Länstyrelsen i Västerbotten.


15.15
Nu finns en handlingsplan för att förbättra arbetsmiljön vid Castorsskolan i Bjurholm. Vi har träffat skolchef Lars Westman och Åsa Dahlberg, Lärarnas riksförbund.

15.22
Svenska mästaren i tv-spelare bor i Lycksele, han heter Rasmus Andersson Roberg och är 19 år. Vi har träffat honom och pratat tv-spel och framgångarna även i europeiska tävlingar.

15.40
Cykel, ridning, skidor, slalom, skridsko - hur många hjälmar måste man köpa egentligen för att skydda skallen från skador? Vår reporter Åza Meijer har pratat hjälmar och säkerhet med handlare och föräldrar i Skellefteå.

 15.50
Räcker det med bara en hjälm för att skydda huvudet? Marie Rodling Whalström, överläkare och specialist på skallskador kommer till studion. Hon är också medicinsk chef för akutsjukvården här i länet.

16.12
Radiokojan - om att komma bort från stress.

16.38
Om morgondagens Espresso

17.03
Hembränt - musik från länet.

Producent Erica Dahlgren
erica.dahlgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".