Vårkänslor, nickelfynd och Jenningskolan lever vidare

Västerbotten Direkt med Rolf Sundström
Torsdag 25 februari

15.07
Jenningskolan i Robertsfors får vara kvar. Det bestämde kommunfullmäktige igår, med bara en rösts övervikt. P4 Västerbotten har vid en rad tillfällen berättat att skolan, som är ortens enda gymnasium, varit nedläggningshotad. Helena Forsgren rapporterar från Robertsfors i eftermiddag.

 15.15
Kan det bli en nickelgruva i Bodan? Prospekteringsföretaget Mawsson vill leta nickel i Bodan, en mil utanför Skellefteå. Vi har träffat Kristofer Lövroth som tillsammans med sin pappa Kurt var de som först upptäckte nickel på platsen.

15.42
Nu kan västerbottningar samla ihop länets kulturhistoria på nätet. Med uppslagsverket Wikipedia som förebild har Västerbottens museum skapat WiGo, där vem som helst kan skriva och publicera på nätet. Karin Söderlund, ordförande för Lycksele Hembygdsgille, är en av dem intreserade. Hör också Hillevi Wadensten, Västerbottens museum.

15.52
Vad händer i din hjärna när du får vårkänslor och blir kär? I dag är det hjärnans dag i Umeå, en utbildningsdag på folkets hus. Vi har träffat en av föreläsarna, neuropsykologen Åke Pålshammar från Uppsala som talar om hur kärleken sitter i hjärnan och inte i hjärtat.

16.12
Vetenskap - är kvinnor mer olyckliga än vad män är?

 16.38
Om morgondagens Espresso.

17.03
Din kommun - i dag med Johan Söderling (s) kommunalråd i Vännäs. Repris från morgonen.

Producent Erica Dahlgren
erica.dahlgren@sr.se