Första besöket i lekkyrkan i Umeå. Foto:Anders Wikström, P4 Västerbotten.

Högre lön för bärplockare, hälsokontroller och barn leker kyrka

Västerbotten Direkt med Rolf Sundström
Torsdag 4 mars

15.07
Hur klarar bärbranchen dom nya reglerna om minimilöner för utländska bärplockare?
Det finns en oro att de nya riktlinjerna leder till färre organiserade bärplockare, istället kan fler komma till länet och plocka bär på turistvisum eller utan visum alls. Hör bärföretagaren Katarina Lundberg i Jörn.

15.16
I 25 år har Västerbotten satsat på speciella hälsokontroller för att förhindra hjärt- och kärlsjukdomar. Hur ser västerbottningens hälsa ut i dag? Vi har träffat professor och överläkare Kurt Boman som var med redan när projektet startade i Norsjö.

15.42
Utländska smaker i länet. Vår reporter Filippa Armstrong var med när den nya kokboken med recept från flera olika länder presenterades i Umeå i veckan.Kokboken är ett resultat av projektet Från Arbetsam till Företagsam där ett tiotal utlandsfödda kvinnor samlat recept från sina hemländer. Hör bland andra Fiffi Fadel från Egypten.

15.52
Norrlands första lekkyrka är nu på plats vid Grisbackakyrkan i Umeå. Vi har träffat vaktmästare Lennart Rudberg och Anna Ruther, präst.

16.12
Kundvagnen och kvittot - om vintage.

16.38
Inför morgondagens Espresso.

17.03
Din kommun - repris från morgonen med Roland Wermelin (C) Sorsele.

Producent Erica Dahlgren
erica.dahlgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".