Lyxiga mormorsvåfflor

Lagom till våffeldagen sätter Erica i kontakten till våffeljärnet medan Clara öppnar sin mormors receptbok och hittar receptet till de frasigaste lyxigaste våfflorna.

4 dl mjöl (vetemjöl eller dinkelmjöl)
3 dl vatten
1 krm salt
4 dl vispgrädde
3 msk smält smör

Vispa mjöl, vatten och salt och låt stå i rumstemperatur en timme. Vispa
grädden till hårt skum och blanda i smeten. Pensla våffeljärnet och grädda.

Clara serverade varma våfflor med kall vispad grädde som hon blandat med hjortron från skogen.

Måndag 22 mars kl. 16.03 repris tisdag 23 mars kl. 09.30

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".