Sommarberättelser i Ordstorm 2010

Onsdag den 16 juni

Berättaren och före detta bokhandlaren Bengt Gyllengahm i Umeå, berättar en sann historia från 40 år tillbaka i tiden när han fick ett tips av kotknackaren Sandström i Vindeln.

Onsdag den 23 juni

Berättaren Bengt Gyllengahm, Umeå underhåller med en berättelse ur sitt eget liv. Det handlar om en midsommarnatt när han var 27 år.

Onsdag den 30 juni

Linnea Lundqvist, som bor i Umeå och har rötter i Burträsk berättar om ett paraply och en resa med besök på basar och cirkus. Allt hör ihop.

Onsdag den 7 juli

Christin Sandgren, Brännland tar oss med till 1950-talet i Brännland när en lada i byn skulle flyttas ner till älven - på medar.

Onsdag den 14 juli

Barbro Jakobsson, Gräsmyr, berättar ett barndomsminne som handlar om fröken Eva von Witte och fröken Elin. De levde 25 år tillsammans.

Onsdag den 21 juli

Solja Krapu, Umeå minns när hon rensade sin grannes kolonilott på Ersboda.

Onsdag den 28 juli

En liten och ful kackerlacka som heter Olga handlar Karin Ferrys berättelse om.

Onsdag den 4 augusti

Hanna Stavrén, från Ön i Umeå berättar om en känd sexstrejk som kvinnorna i Aten och Sparta genomförde för att få slut på ett krig. Här är hennes version av Lysistrate, skriven år 411 före Kristus av Aristofanes.

Onsdag den 11 augusti

Maria på marknad är titeln på Gerd Olofssons berättelse som daterar 100 år tillbaka i tiden.

Onsdag den 18 augusti

Inger Kristina Sandberg, Sävar har tagit reda på hur det gick till när den sista kvinnan i Sävar socken halshöggs år 1839.

Producent Pia Diaz Bergner

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".