1 av 3
Landsakitekten Thorbjörn Andersson framför det centrala parkrummet på campus i Umeå. Foto: Gerhard Stenlund
2 av 3
Det centrala parkrummet på campus i Umeå. Foto: Gerhard Stenlund/SR.
3 av 3
Rektor Lena Gustafsson, Umeå Universitet. Foto: Gerhard Stenlund/SR.
torsdag 30 oktober

Ideella krafter bakom fotbollsframgångar

Nu är det klart - sånär på att gräsmattan ska ta sig - parken utanför Lindellhallen på campusområdet i Umeå. Idag invigdes det man kallar för centrala parkrummet på campus i Umeå och vår reporter Gerhard Stenlund fanns på plats.

Den lilla idrottsföreningen i Malå får nu se sitt fotbollslag gå upp i division 3, en stor prestation av en inlandsförening. Frivilliga krafter och eldsjälar sägs vara förklaringen och vi träffar några av dessa eldsjälar i Västerbotten Direkt.

Om några veckor ska allt vara klart - premiären är den 15 oktober. Anders Wikström har träffat Kasper Holten, regissör tillika operachef från Köpenhamn. Aktuell med att regissera den nyskrivna operan baserad på Lars von Triers film "Dancer in the dark" som sätts upp på Norrlandsoperan.

Politiska rummet om hur Reinfeldt tänkt det med ministerposterna i den nya regeringen. Sveriges Radios medarbetare Inger Arenander och Fredrik Furtenbach samtalar om det politiska läget efter valet i veckans Politiska rummet.

Programledare: Rolf Sundström

p4vasterbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".