Tisdag 19 oktober

Folkmusiker manifesterar mot främlingsfientlighet

Halv ett idag samlades alla som ville spela och dansa till folkmusik på ett blåsigt och regnigt Rådhustorg i Umeå och det gjorde de i en manifestation mot främlingsfientlighet. Men det var inte bara i Umeå utan också på andra platser i Sverige som folkmusiker anslutit sig till en gemensam och nationell manifestation mot främlingsfientlighet i dag. Vi träffar Anton Täljebäck , producent för folkmusikfestivalen och Umefolk i Umeå.

I går fick dom anställda på Trelleborgs fabrik i Ersmark utanför Skellefteå glädjebeskedet att det inte blir någon nedläggning av fabriken.

Trelleborg Sealing Solutions i Ersmark tillverkar gummitätningar framförallt till den tunga lastbilsindustrin. i programmet idag träffar vi Bo Eriksson och Siv Bergstén ett av många par som båda arbetar i fabriken i Ersmark. Vi träffar också Maria Swärd, fackklubbsordförande för Unionen på Trelleborgs fabrik i Ersmark.

Programledare: Rolf Sundström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista