1 av 2
Fem ordföringar i livet i nämnd som nu försvinner. Foto. Åza Meijer/SR.
2 av 2
Beter Burström (S), nyvald till fullmäktige för Umeå kommun blir fotograferad. Foto: Anna Burén/SR.
måndag 29 november

Generationsskifte i politiken och striptease

När Umeå kommunfullmäktige idag samlade sig till den nya mandatperioden var det många nya ansikten. 21 av dom 65 ledamöterna är nya och dessutom tre av partierna har nya och unga gruppledare. Vår reporter Anna Burén träffade en av dem, Peter Burström (S) just efter att han fotograferats.

Antalet folkvalda politiker i Skellefteå blir färre när Byggnadsnämnden läggs ner idag. 11 ordinarie och sju ersättare försvinner men Bert Öhlund hoppas att det ska innebära förenklingar för Skellefteåbor som vill ansöka om tillstånd.

Det var 1949 som var första året som byggnadsnämndens ordförande var en folkvald person. Han hette James Andersson och har tyvärr gått bort. Men alla de andra ordföringarna samlades idag i Skellefteå för att få en formell avtackning av kommunalrådet Bert Öhlund.

Striptease på krogen i Nordmaling väcker olika åsikter i Nordmaling. På Annas korg i Nordmaling har det två gånger arrangerats striptease läser vi i Västerbottens Folkblad. Nordmalingsprästen Moa Beak tycker Nordmaling är värd något bättre och försökte i höstas få politikerna med sig i en manifestation, men de ville inte.
Vår reporter Gerhard Stenlund kollar vad Nordmalingsborna tycker.

Ring P4 efter klockan 15.30 och tyck till om striptease. Telefonnumret är: 090-171717

Programledare: Pia Diaz Bergner

p4vasterbotten@sr.se

"Säxtätten-Berra" mejlade P4:

Vad var detta? Jag har åkt runt i några år och gör ett manligt strip-tease nummer, helt utan publiken har en förvarning.

Det finns inget, utan konkurrens, nummer i vår show som så många kvinnor ( OBS Kvinnor ) vill köpa lös detta nummer som ett överraskning till väninnor och släktingar.

Det är enligt dom roligt och det osexigaste som finns, men – kul!

Om en flicka/kvinna/tjej bestämmer sej för att gå på en kväll med manliga, proffesionella strippor, vad väntar dom sig att se?

En nyinspelad version av Lejonkungen?

Säkerligen kan någon anse att dessa strippor gick över linjen för det tillåtna men tänk efter stund!

De tjejer som var där, var där genom ett av fritt val och dessa  kommer knappast att skriva om  det i sin meritlista eller berätta det för sina barn-barn! Dom har ett fritt val och scenen är inget fängelse.

Gör ingen kvinnosak av det inträffade det blir bara att folk ler i mjugg och skrattar åt det hela. Måla inte upp en bild av nära nog katastrof och panik men jag svårt att tro att det verkligen var lika illa som det gavs bild av.

Jag skriver inget försvarstal åt dessa aktörer på scenen men å andra sidan var har dom fått ide´n att detta ” förnedrande ” uppträdande kan sälja? Inte är det från någon MC-klubb men kanske från damer / Herrar som krävt mer?

Det är ingen version av Sodom och Gomorra och att om det inte fanns en efterfrågan av detta -  så fanns inget utbud! För efterfrågan finns, även om  inte verkar vilja veta av den !

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".