Anders Wikström. Foto: Pia Diaz Bergner/SR

Lucka 24

Mer Jul - Adolfsson & Falk Eldoradoversionen
Är det någon låt som för mej är förknippad med jul i radion så är det Adolfsson & Falks Mer jul. Den kom in i mitt liv julen 1981 eller 1982 i samband med att radioprogrammet Eldorado på sena kvällen började spela just den här låten. Kjell Alinge programledare satte ihop en skiva med bland andra Adolfsson & Falk, Eva Dahlgren och Michael B. Tretow låtar. Mer Jul, den låg sist på sida B minns jag. Eldorado - Stjärnornas Musik hette Lp:n, vinyl så klart, och skulle jag kollla i min skivsamling på vinden så ska den finnas där. En blå skiva med en kvällsbild av New York kanske...

1984 kom jubileumsversionen, den som vi idag oftast hör spelas i radion och det är också den som finns med på otaliga samlingsskivor med temat jul. Men nu blir det orginalet från Sveriges Radios utgåva från 1982 som är en halv minut kortare än den vi oftast hör i radion i dag.

God jul önskar Anders Wikström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".