Många journalister ville tala med Björn Ferry. Foto: Annelie Lanner/SR.
onsdag 1 december

Björn Ferry laddar inför skidskyttepremiär

I dagens Västerbotten Direkt möter vi den just nu störste skidskytten i Sverige. Det tog 50 år innan vi fick en skidskytt på herrsidan som vinner ett olympiskt guld och det blev Björn Ferry från Storuman. Nu är det skidskyttetävlingarna i Östersund som gäller.

De 160 bärplockarna från Thailand som kom till Åsele och blev utan lön kommer att få två månadslöner. Det berättar fackförbundet Kommunal som drivit frågan tillsammans med LO-TCL.s rättsskydd gentemot konkursförvaltaren. Men vad tycker Bärplockarna själva?

En av bärplockarna, Wutikorn Premtai, berättar i Västerbotten Direkt att det här var hans första bärsäsong i Sverige, han jobbade sju dagar i veckan från klockan fyra på morgonen till åtta på kvällen. Han hade därför gärna sett att de hade fått en högre ersättning för övertid och helgersättning.

Han hade nämligen blivit lovad 30 000 kronor i handen. Men nu, efter skatteavdrag och betalning av mat och husrum, får han omkring 11 000 kronor.

Programledare: Rolf Sundström

p4västerbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".