Linda Orregård peronal- och ekonomichef på Zone Systems i Skellefteå vill få friskare arbetskamrater. Foto Åza Meijer/SR
Torsdag 17 februari

Friskare anställda presterar bättre

På grund av sändningar från alpina VM sänder Västerbotten Direkt redan från 14.35.

Då ska det handla om att bra arbetsmiljö står sällan med i resultaträkningen, men kan ändå vara en klar konkurrensfördel.

– Friskare anställda presterar bättre, säger Stefan Lundström som är Hälsoekonom i Stockholm.

Nu ska nio olika arbetsplatser i Västerbotten testa om det stämmer. Tack vare pengar från EU:s social fond ska nu fack, företag och folkhögskola samarbeta för att se hur arbetsmiljön kan blir ett jobb för hela firman. Med i projektet för friskare arbetsplatser är företag från Storuman, Umeå och Skellefteå.

Hur fri är en politisk ledarskribent i förhållande till den egna tidningens chefredaktör? Den frågan har ställts på sin spets på tidningen Norran i Skellefteå. Norrans politiska ledarskribent, Tobias Ljungvall anser att han har hamnat i konflikt med tidningens chefredaktör Anette Novak om innehållet i en av hans ledare. Hör mer i Västerbotten Direkt.

Dessutom ska det handla om Skellefteå AIK

Programledare: Tora Ahnlund

p4vasterbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".