Foto: Ulrika Holmberg/SR.
torsdag 14 april

Litar du på brandsäkerheten i skolorna?

P4 Västerbotten fortsätter sin granskning av brandsäkerhet på länets skolor.

  • Rädda 
  • Varna 
  • Larma 
  • Släck

Det är grundreglerna vid en brand och enligt Räddningsverket bör varje skola ha brandövning två gånger per år. Som elev ska man alltid veta hur och var man kan ta sig ut om det börjar brinna. Men hur många elever vet egentligen vad som gäller?

På brandförsvaret i Umeå säger man att problemen i skolorna när det gäller brandsäkerhet ofta handlar om brister i informationen. Det kan handla om organisationen, om att nya rektorer, personal, vikarier och praktikanter inte får tillräcklig information och det i sin tur betyder att tekniken inte utnyttjas rätt. I Västerbotten direkt hör vi Hans Lindberg är socialdemokrat och ordförande i gymnasienämnden i Umeå kommentera bristerna på skolorna.

Litar du på brandsäkerheten i skolorna?

Ring in på 090 171717

Dessutom ska det handla det söndagens riksdagsval i Finland där det högerpopulistiska partiet Sannfinnländarna fått ett rekordstort stöd i opinionsundersökningar. Partiet är enligt mätningarna det fjärde största partiet i Finland och kan efter valet mycket väl ta plats i regeringen.

Programledare: Tora Ahnlund

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".