måndag 16 maj

Homa mobbades på arbetsplatsen

Den här veckan berättar vi historien om den 61-åriga kvinnliga forskaren och läraren på Umeå universitet Homa Mirzaie, som efter fem år hoppas få upprättelse för kränkningar och mobbning på arbetsplatsen. Hon stämde universitetet för otillåten uppsägning och diskriminering på grund av kön och etnicitet. Nu sitter hon i ett tomt rum, en telefon, dator men hon får inte undervisa eller forska.

Att ta bussen till eller från universitetssjukhuset kan vara lite krångligt just nu på grund av ombyggnationer. Vår reporter Mikael Hermansson har varit där och träffat resenärer.

Dessutom ska det handla om ett drama som utspelade sig för den kör från Kanada som idag ska uppträda på Midgårdskolan i Umeå. För när kören lämnade Arlanda för sin resa norrut får plötsligt busschauffören efter fem minnuter en hjärtinfarkt och han tuppar av över ratten medan bussen kör i 100 km/timmen. Körledare Elroy Friesen fanns ombord och lyckades få stopp på bussen. Hör hans historia i Västerbotten Direkt

Ring P4: Fotbollssäsongen är i gång och med den insamlarsäsongen. Föräldrar förväntas hjälpta till med att samla in pengar till förmån för fotbollslag, klassresan och så den obligatoriska presenten till lärarna på skolavslutningen. Böleängsskolan i Umeå uppmanar föräldrar att skippa presenter och blommor till lärarna på skolavslutningen. Vad tycker du?

Ring 090-171717

Programledare: Pia Diaz Bergner