torsdag 19 maj

Scenskräck är tillbaka på scenen

Mamman i Pistvakt, Gudrun, har en syster visar sig ha ett barn med kungen och nu kommer hela kungahuset till Lycksele för halvprinsens bröllop. Det här är handlingen i föreställningen "Pistat och klart" som spelas i Hotell Lapplands kongressal.

Ikväll är det final för teatergruppen Scenskräck från dagcenter i Lycksele som efter ett treårigt uppehåll med offentliga framträdanden är tillbaka på scen. Vår reporter Örjan Holmberg var med när man finslipade några repliker.

Den här veckan har vi i P4 Västerbotten berättat om Homa Mirzaie, forskare på Umeå universitet som under flera år trakasserades på sin arbetsplats. Organisation mot mobbning, OMM, som arbetar för att få stopp på mobbningen i arbetslivet kallar fallet Homa för "Bland det värsta jag sett på över tio år." Hör Anita Wallstedt, på OMM, om vad man kan göra för att förhindra trakasserier och mobbning på jobbet.

Ikväll är det dags för Blodomloppet i Umeå och över 8 700 personer är anmälda. Nu håller arrangörerna tummarna att vädret håller i sig.

Programledare: Gerhard Stenlund

p4vasterbotten@sr.se