1 av 2
2 av 2
Tusentals människor samlades i Tripoli under natten och firade. Foto: Gianluigi Guercia/Scanpix.
måndag 22 augusti

Sveriges Radios korrespondenter berättar

DEL 4 SR:s utrikeskorrar möter publiken i Umeå
22 min

Idag sänder vi direkt från Kafé Station i Umeå där Gerhard Stenlund får besök från Alice Petrén, Staffan Sonning och Nils Horner, alla korrespondenter för Sveriges Radio i olika delar av världen. Kom förbi och möt korrarna själv, eller lyssna i FM och i webbradion.

Innan dess detta:

– Delaktighet är A och O för att lyckas med antidiskrimineringsarbetet. Diskrimineringsombudsmannen, DO, gästar länet för att lära av hur man jobbar lokalt mot dikriminering i Umeå. Ammar Makboul, DO, och Kristina Sehlin Macneil, Rättighetscentrum kommer till studion.

Rebellstyrkor har tagit över Libyens huvudstad Tripoli och Tripolibor och andra i Libyen firar. Ännu är inte Khadaffi gripen, men mycket tyder på att Khadaffis styre är över.

– Glädjen är stor, men rädslan finns ännu kvar. Det säger Shaban Elgale, talesperson för libyske oppositionen i Sverige. Shaban, som bor i Umeå, gästar Västerbotten Direkt klockan 15.35.

Missade du webbsändningen med utrikeskorrarna har du en ny chans här

Programledare: Åsa Sundman och Gerhard Stenlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".