tisdag 20 september

Familjen en förutsättning för att kunna starta eget

Som vi har hört i nyheterna satsas det nu på att ge stöd till personer med utländska rötter som vill starta företag. Gäst i dagens Västerbottens Direkt är Sirwan Bassami, företagare som sedan tio år tillbaka driver restaurang i Umeå. Idag går det bra för restaurangen men när han startade fick han ingen hjälp att starta eget.

Läs också:

Idag presenterades regeringens budgetförslag för riksdagen. Finansmarknadsminister Peter Norman håller besöker universitetet för att möta handelshögskolans studenter och lärare. Reporter Tommy Engman är där.

Läs också:

Västerbotten Direkt får också besök från Peter Hultman och Owe Lingwall som drog igång Village Road Film för en 5-6 år sedan. Då var det mest för att göra videor till egna bandet Nocturnal rites. Men rykten sprider sig snabbt och jobben blev fler och fler. Idag har han och tre andra samlats under namnet Dreamday media och är i dagarna aktuella med nya videos från Pandora, Camelot och sångaren i the rasmus soloprojekt.

Och i veckans Ordstorm, efter klockan 17, tar Historieberättaren Barbro Jacobsson från Hörnsjö med oss till den nya lägenheten som familjen flyttade in i för 70 år sedan. En rundvandring bland dom älskade möblerna och tunnaste finporslin, långt från Ikea-inredning.

Programledare: Gerhard Stenlund

Producent: Åsa Sundman

p4vasterbotten@sr.se