Torsdag 20 oktober

Debatt om sjukvård och byarna runt Umeå växer - för snabbt?

Byarna nära Umeå, till exempel Stöcke, växer så det knakar. Och det är faktiskt något som ingår i kommunens framtidsvision. Men alla är inte nöjda med utvecklingen:

" Skola och förskola är för trånga. Barnen bussas till stan för innegympa eftersom det inte finns idrottshall. Flera års kö till förskolan. Dåliga busskommunikationer. Visst, byn växer så det knakar. Men vad gör kommunpolitikerna åt växtvärken det innebär? - Bybo

Vi får höra röster från Stöcke och pratar med Isabella Forsgren, planeringschef på kommunens utvecklingsavdelning.

Och så en debatt om det uppmärksammade och hårt kritiserade förslaget till landstingsbudget. Boende runt Malå, Sorsele och Dorotea är oroliga för hur deras möjlighet till akutvård kommer se ut i framtiden. Och det blir också stora nedskärningar inom universitetssjukhuset.

I studion för att försvara förslaget finns landstingsrådet Peter Olofsson (s). Maria Grip från Vänsterpartiet, som valde att hoppa av samarbetet på grund av den här frågan kommer också och även Marianne Lundmark (fp).

Vad tycker du? Har du en fråga till politikerna? Lämna ett meddelande på vår telefonsvarare, 090 703986.

Skellefteå AIK spelar mot Modo i helgen.

En helt ny låt skapad efter önskemål från lyssnare bjuder vi också på och efter klockan 5 blir det Kundvagnen och Kvittot som handlar om sköljmedel.

Programledare: Gerhard Stenlund

Producent: Emelie Svedjer