tisdag 8 november

Frisk från psykisk ohälsa

Arrangemanget Psykeveckan är igång i hela länet och en dag ägnas åt just tillfrisknandet. Vad är det som leder till att en sjuk blir frisk? Och hur präglar det en människa att ha mått psykiskt dåligt?

Med i studion finns nu Gunilla Brändström, från Riksförbundet för social och mental hälsa, som jobbar som handläggare på Kärnhuset i Umeå och som själv mått psykiskt dåligt. Dessutom pratar vi med Ulla-Carin Schön som forskat om återhämntning från psykisk sjukdom.

Arbetsliv: Är du kvinna och jobbar inom vården? Då är chansen liten att du kommer att orka ändå fram till pensionen. Politikerna vill att vi ska jobba längre. Men bland LO-kvinnorna är det få som jobbar heltid ända fram till 65-årsdagen.

För att vi ska klara av välfärden i framtiden måste vi jobba betydligt längre än till 65-årsdagen. Det är beskedet från politikerna. Men det hetsiga tempot gör att det redan idag är många som inte orkar jobba fram till 65-årsdan.

Dessutom Ordstorm och kåseri från Erik Johansson.

Programledare: Gerhard Stenlund

Producent: Emelie Svedjer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".