Indexator exempel i debatten

LAS - bra eller dåligt?

Idag besökte Fredrik Reinfeldt Vindeln och verkstadsföretaget Indexator. Där ledde lagen om anställningsskydd att många nyanställda kvinnor fick sluta när företaget var tvungen att skära ner under lågkonjunkturen, eftersom sist in-först ut gällde. Men idag är 22 procent av de anställda på Indexator kvinnor, en hög siffra för att vara verkstadsindustri. Karina Folkesson, regionchef på Svenskt Näringsliv gästar oss.

Ikväll i Umeå föreläser författaren Jon Kahn om en bok som handlar om hans morfar, den kände advokaten och nazisten Sven Hallström som bodde och verkade i Umeå på 30-talet.

Länsresidentet i Umeå står tomt efter att förre landshövdingen Chris Heister lämnat sitt uppdrag. Hon som nu tar över landshövdingens uppgifter tills det att en ny landshövding utses, heter Birgitta Heijer och vi har besökt henne.

Vindelns folkhögskola har vunnit ett prestigefyllt marknadsföringspris i kategorin bästa trycksak med sin kurskatalog. Och det mot stora företag som Svenska Spel, Gröna Lund och Skara Sommarland som var nominerade i samma kategori.

Programledare: Gerhard Stenlund

Prosucent: Emelie Svedjer