I sitt verk "övermålning" i blivande högstadieskolan i Nyköping har Carolina Falkholt målat skymfande ord mot kvinnor och sedan målat över. Foto: Johanna Jennische/Sveriges Radio

Carolina Falkholt attackerad i Umeå

Det stormar fortsatt kring graffitikonstnären Carolina Falkholt, som gjort sig känd för sina vaginamålningar. Idag blev hon attackerad när hon målade i centrala Umeå.

- Han kom fram mot mig och puttade mig så att jag föll omkull., säger hon till SVT:s Västerbottensnytt.

Carolina Falkoholt tvingades avbryta arbetet efter att hon attackerats av den okända mannen. Det är till den stundande invigningen av kulturhuvudstadsåret i helgen som Carolina Falkholt bjudits in för att måla en vagina på en snövägg i staden.

Konstverket har fått kritik även från politiskt håll i Umeå. Per-Martin Jonasson (KD), som är ledamot i kulurtnämnden, sade igår att han tycker att målningen är olämplig.

Till P4 Västerbotten så säger Fredrik Lindegren som är konstnärlig ledare att det kan röra sig om ett missförstånd.

- Vi har ett säkerhetsteam på plats som försöker reda ut det här, men vad jag erfar så kan det vara så att mannen trodde att hon höll på med skadegörelse, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".