P4 Värmlands Mats Fagerström med Ingvar Börjesson (t v) och John-Erik Johansson (t h). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Värmlands idrottsvetare 2013

Vill du vara med och tävla?

Nu är det åter dags att kora nya mästare. 2012 års tävling vann av paret Anders Ajaxson/Staffan Fridh, som i finalen besegrade paret Björn Landegren/Ulf Johansson (Landegrens 5.e finalförlust!)

I år går den första kvalificeringstävlingen Onsdagen den 17 April, kl 18.30 i Idrottshuset på Sundsta. Man tävlar i tvåmannalag (kvinnor är speciellt välkomna i denna mansdominerade tävling) och anmälningsavgiften är 100:-/par som erläggs vid ankomsten.

Det blir 20 olika sportfrågor med diverse följdfrågor att skriftligen svara på. Frågorna spänner som vanligt över ett stort område, från lokal, nationell och internationell nivå, med både manlig och kvinnlig idrott. Enda begränsningen bakåt i tiden är 1945.

De fyra första lagen går sedan vidare till två semifinaler som tillsammans med finalen kommer att direktsändas i P4 Radio Värmland under tre dagar i Maj  med Mats Fagerström som programledare.

Alla är hjärtligt välkomna till en, som vi hoppas, intressant och spännande tävling.

Tävlingsledningen/
Ingvar Börjeson
John-Erik Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista