Noice - live 1979 + 1995

Titel: Noice - live 1979 + 1995
1 CD, utgivningsår 2005
Pris: 129:-

Det finns några saker som e ganska unika med den här CD:n. Dels innehåller den allra första liveinspelningen som finns bevarad med Noice. Det sköna med inspelningen som gjordes live utan pålägg i en av Sveriges Radios studios, är att det var exakt så här Noice lät när vi skrev och repade in låtarna.

Det som hände några månader senare var att vi, på gott och ont, kom in i ”skivbolags-maskineriet”. Då blev vi mer slipade och inspelningarna av låtarna som finns på vårt första album ”Tonårsdrömmar” låter mer ”professionellt”. Men det känns helt grymt att den råa charmen och energin som Noice hade finns bevarad här. Live-giget från 1995 ser jag mer som en bonus.

En annan sak som slår mig är hur grymt länge sedan det känns som detta gjordes och hur mycket allting har förändrats. Hasse och Freddie finns ju tragiskt nog inte längre med oss och själv är jag om några timmar på väg till en studio i Göteborg för att fortsätta inspelningarna av det kommande albumet ”Blodet och korset” med mitt band big. Men då - 1979 - så var vi bedårande barn av vår tid...

Peo Thyrén, nov 2005

 

Innehåll:

1.1987                                      

2.Du lever bara en gång 

3.En kväll i tunnelbanan 

4.Vild vild värld 

5.Bedårande barn av sin tid 

6.Vi rymmer bara du och jag 

7.Rosa ljus 

8.Svart läder 

9.Dolce vita (det ljuva livet) 

10.Ut i natten 

11.Rock’n’roll & droger 

12.Nina 

13.Du e inte man 

14.Jag e trött på tonårsdrömmen 

15.Television 

16.Jag vill inte va som alla andra 

17.Jag kommer inte in 

18.Nu bryter jag upp

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".