Tro på tomten, eller nått

idag diskuterade jag i radion om det är rätt att ljuga för sina barn, genom att vilseleda dom till att tro på tomten...jag trodde jag visste själv vad jag tyckte...men jag vet inte längre... för kanske vi behöver tro på sånt som tomten. tanken på en individ som är full av glädje och välvilja kanske är precis vad vi behöver för att göra oss till bättre människor.

red hot chilli peppers sjunger ”the more I see, the less i know” och det ligger så mycket i dom orden.... jag spenderade en stor del av mitt liv med att leta efter något att tro på samtigt som jag spenderade en stor del av mitt liv med att inte tro på nått...som om det inte existerade såvida det inte gick att bevisa det i vetenskapliga termer.

det tog mig nästan 20 år innan jag upptäckte att det jag söker måste komma från mig själv och inte utifrån... det handlar inte om något annat än vad jag VÄLJER att tro på, men det måste ALLTID vara ett aktivt val...

med tiden upptäckte jag att det jag väljer att tro på inte alltid kommer från mig själv och det jag väljer att tro på inte alltid är definerbart i ord men JAG väljer alltid.

idag har jag gjort valet att tro på tomten, för att insikten kom som en örfil från munnen på saman i orden: ” du hade varit en bättre människa om du hade trott på tomten.” ja...bättre och bättre...lite mer korkad kanske...men lite lyckligare oxå. jag väljer tomten och kompenserar genom att framstå som smart inom nått annat område.
// ehsan