Insändare till Din Gata...

Till våra kära politiker, framför allt i Malmö men även övriga Sverige;

Tja!

”De tror att de är tuffa. De har nog bara tråkigt” - Aftonbladet den 20 februari 2007

Så står det i en artikel angående stenkastningen på busslinjerna 5 och 35 som kör förbi Rosengård...

Om vi tar oss lite tid och reflekterar tillbaka de senaste ca 8 åren (någon som kommer ihåg nerläggningarna av Malmös fritidsgårdar?) så kan vi sätta ett lika med tecken efter många ”ungdomsbrott” och på andra sidan, tråkighet.

Det är så här kära politiker att alla har b.l.a inte råd till att köpa värsta datorn, betala för aktiviteter osv. Om man adderar att man bor i ett område där det inte finns något att göra till detta så blir följderna något sådant här. Jag vet själv hur det var när man var ung, man vill egentligen inte förstöra något eller skada någon, det blir bara ”JÄVLAR, fan vad det small” och man tänker inte på konsekvenserna.

Vi kan jämföra gatan med skolan; Rosengårdsskolan, kaos innan, man investerar lite pengar och ingen kan säga att det var bättre förr. Malmöbor som inte känner till Stockholm kan ju ta och googla upp Rinkebyskolan (blattar vet vad det handlar om så vi behöver inte google, de flesta iaf). Nu är skolan skitnice ju!

Se det så här politiker-som-inte-lägger-pengar-där-det-inte-finns-någon-vinst, istället för att lägga ner 200’000 på en fritidsgård i ett område, får de lägga ner de pengarna på att t.ex. reparera fönsterrutor. Tuffa killar skiter i aktiviteterna på en fritidsgård, men de hängde där åt minstånde och om det var någon vettig person som jobbar där (ex Camara på som jobbade på Lindeborgs fritidsgård eller den omtalade Dallas i Rosengård) så håller de koll på dessa killar och det finns alltid någon som tjallar, kvittar vad det rör sig om. ”Problembarn” gör dessa saker 2-3 gånger tills de blir tagna och där kan man ta tag i problemen.

Skolbyggnader ägs av Malmö stad om jag inte har fel, lokalerna står tomma på kvällarna, VARFÖR inte använda dessa? ”Tuffa killar” älskar fotboll, kör igång med fotbollskvällar, kan inte kosta så mycket att var annan kväll fixa fotbollskvällar t.ex. Musiksalar med dess instrument står orörda på kvällar, se till och fixa en musiklärare där eller kanske en som studerar musik och för en mindre summa kan ställa upp och lära ut. Jag vet till 100% att studenter skulle ställa upp. Vi har fan folk som utbildar sig till mer än vad vi kan kunna tänk ut att använda en skola till.

Orkar inte skriva mer, blir bara irriterad på inkompetenta personer som sitter och styr. Vill bara tillägga att jag under min skoltid (ej nu i högre skolan men upp till slutet av gymnasiet) har jag varit väldigt politiskt aktiv och vet vad jag snackar om, mycket snack väldigt lite verkstad.

”My 2 cents”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista