foto: Christian Almstedt

Det brinner i Malmö

I natt fortsatte oroligheterna i Malmö. Fler bränder och mer stök.
Polisen var där större delen av natten men dom kan heller inte göra underverk.

Men det räcker nu.

Igår hade jag folk som drog paralleller mellan upploppen i Köpenhamn och Malmö.
Mellan Göteborgskravallerna och det som händer i Malmö nu.
Men det är en stor skillnad. I Göteborg och i Köpenhamn fanns en politisk agenda som drev på. I Malmö är det barn med frustration som driver på.
Om det fanns ett budskap med destruktiviteten i Malmö, hade den visat sig redan.

Dom här kidsen kommer fortsätta göra det dom så länge dom kommer undan med det eller tills detta destruktiva beteende också blir vardag och tråkigt. Och om det händer så har vi ALLA varit med och skapat ett gäng människor som denna gången i denna åldern körde över hela samhället och kom undan med det. Du kan själv tänka dig hur dom här barnen kommer bli som vuxna.

Vi måste få detta att sluta NU!

Högst ansvarig är enligt mig föräldrarna!
ALLA föräldrarna.
ALLA som har barn i denna åldern.

I en perfekt värld så hade Alla föräldrar i malmö hållit sig nära sina barn ikväll. Och jag menar inte att ni borde hålla era barn hemma. Nej, ni borde följa med dom ut och vara närvarande. För det är fan så mycket svårare att sätta eld på saker och kasta sten när morsan och farsan står 2 steg bakom och tittar på!

I en perfekt värld så lär ens föräldrar en att beté sig på ett sätt så att man inte behöver skämmas nästa gång man möter sin egen blick i spegeln.

Inatt fortsatte oroligheterna i malmö och det måste få ett stop.

Mitt förslag är att Alla föräldrar till barn i den åldern i de områden som är drabbade följer sina barn ut ikväll för att försäkra sig om att just DERAS unge inte är inblandad.

Vad är ditt förslag?

Maila in till mig på ehsan@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista