Medias SVEK!

Igår var jag ute på dom områden i Malmö där det varit oroligt för att gå på ett möte som någon på fritidsgården ordnat för polis, nattvandrare, föräldrar och ungdomar för att snacka och tillsammans komma fram till en lösning.

ALLA var där…utom föräldrarna.

Till och med Janne Josefsson från uppdrag granskning var där.

Och det värsta av allt är att det finns inga oroligheter mer än den som skapas av uniformerade poliser och polisbilar som drar genom kvarter efter kvarter med syrener och blåljus med understöd av blodtörstiga journalister.

Det finns dom av ungarna som är riktiga banditer, sen finns det dom som bara är lite busiga och så finns det dom som följer med och tittar på. Tillsammans rör det sig om kanske 10-15 personer.

Resten av ungarna är ungar som spelar fortboll, är på väg till butiken eller ska hyra en film, hämta en pizza, käka en falafel eller vad fan som helst. Helt vanliga människor som gör helt vanliga saker.

Men så fort 4 ungar står på samma ställe, kommer polisen för handen på hjärtat... Dom KAN inte se skillnad på oss.

Vi ser alla likadana ut i deras ögon.

Jag kan för allt i världen inte förklara det på nått annat sätt.
Jag gör ett aktivt val att tolka det som ignorans och inte ett medvetet val från deras sida.
Detta gör jag för att jag måste göra det för annars blir min egen personliga verklighet så sjukt otroligt mycket mer jobbig.

Den största boven i sammanhanget är MEDIA. Vi är dom största svinen av dom alla.

Det som i verkligheten är pojkstreck som spårat ut målas upp som upplopp. Det verkar inte finnas någon som helst insikt i konsekvenserna som vår blinda sökande för sensation och skandal har för dom vars verklighet vår egentliga uppgift är att skildra och reflektera.
SKILDRA OCH REFLEKTERA, INTE SKAPA!

Den skada som vi (media) har åstadkommit kommer att ta flera ÅR att reparera såvida vi (media) inte lägger dubbelt så mycket krut på att reparera det vi så oaktsamt var med och förstörde.

Idag skäms jag för att jag jobbar med media och för att jag inte tidigare sett hur jag själv kanske till och med bidragit till att göra den skadan.

Med det sagt så kommer jag att försöka göra min del i att plocka fram den positiva bilden av Rosengård och således hoppas att jag genom det har jobbat för den majoritet av människor som bor och lever och är rosengård och inte längre för dom 10-15 som förstör rosengård.
Det måste väl ändå vara definitionen av PUBLIC SERVICE. eller?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista