Fredag med Lugna gatan

idag hade vi Arben Latifi med oss från Lugna Gatan. Lugna gatan har aktiviteter hela helgen så alla som kan, borde sticka ner till Rosengård och checka ut det.

Dom kommer vara i sina lokaler på Bennetsväg från och med kl. 18 idag, från kl. 15 imorgon ( lördag ) och från kl. 15 på söndag.

Sen kommer det vara lite aktiviteter på tältet ( typ vid drömmarnashus / rosengårdsskolan ) på lördagen vid kl 17.

Tegelhusets fritidsgård kommer också aktivera sig utöver det vanliga. det drar igång på fredag kl. 16 och sen igen på lördag kl. 16

Viktigast av allt är att det kommer vara folk från lugna gatan som är ute i statsdelen och rör sig överallt. Gänget som var hos mig i studion idag stack direkt dit. Deras kollegor är redan igång med att göra området softare och våra vänner ska ansluta sig till dom och hav väl redan gjort det...nu när jag tänker efter.... Dom kommer i alla falla att fortsätta imorgon ( lördag ) från kl. 16 och söndag från kl. 16

frågor:
www.lugnagatan.org eller maila camila.salazar@fryshuset.se

Jag vill också uppmana alla som aldrig varit på rosengård eller som är rädda för området att göra sig besvär och sticka dit och se det med egna ögon. Där är rätt fett faktiskt. Fritidsgården är ny och har ALLT.....ALLT!! det finns idrotsföreningar och en del av den svenska kulturen som man inte får se i media och så.... också givetvis en del kultur som inte är svenskt än, men kanske kommer bli en dag. Denna helgen kommer rosengård nog vara det tryggaste stället i hela malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista