Plocka Jordgubbar

Jag och Juan har faktiskt ett och annat gemensamt. Bl.a. har vi båda plockat jordgubbar som sommarjobb! Jag gjorde det en sommar när jag va 14 år. I början va det lugnt men det blev drygare och drygare, sommaren kändes längre och längre, solen varmare och varmare… Men det va ett jobb och det gav pengar i slutändan, och svårförtjänade pengar brukar vara svårare att slösa… vise versa!

Jag kommer ihåg, Micke som jag jobbade med. Han va alltid sönderbränd men otroligt energisk. En dag sa han en rätt rolig grej… Vi va trötta och det va faktiskt sista dagen. Micke stod och höll upp den sista kartongen, sista liter jordgubbar vi skulle plocka den sommaren…

-         Hmmm… Det står ”svenska jordgubbar” på paketet! Är dom fortfarande svenska om du har plockat dom, sa han och flinade! Är dom inte ryska jordgubbar då!?

Han hade sparat skämtet i fyra veckor. Men jag va för trött att skratta… men det sitter kvar.  Allt sitter kvar… Jordgubbarna, doften, myggbetten, Micke, solen, värmen… Mitt första sommarjobb på fälten!

Hörs på torsdag 7.00-9.00

Dobrej Otra

Susanne