Ehsan får kritik.

ett mail om andra sidan...

Nu vet jag inte till vems mail denna kommer men jag chansar iallafall att mitt budskap kommer fram.

Kände bara det att jag måste reagera på Esans syn på poliser i Malmö stad.

Jag är också som poliser, uniformerad i mitt yrke.. utländsk härkomst dessutom..

Som uniformerad blir man mer utsatt än i ett normalt jobb, så ja vet hur det känns att blir spottad bakom ryggen t ex då man går förbi folk, att de ger provocerande kommentarer blickar eller att folk kastar ägg och stenar på våran bilar..etc etc och det tyvärr av för det mesta folk med utländsk härkomst.

I mitt yrke, förändras synen väldigt mycket av folk tyvärr då jag är väktare..

Hur tror du då att det gör för en polis efter en viss tid?? I Malmö stad idag behöver vi dessa människor mer än vad du tror..

Det enda sättet idag i Malmö Stad idag, är att slå dubbelt så hårt tillbaka mot dem kriminella och dem som inte respekterar polisen och allt som representerar STATEN...

Någon jävla ordning måste det vara!! Tycker man iallafall och tyvärr så är det inte så idag.

Tyvärr finns det som överallt i alla yrkesgrupper även en kategori av poliser som inte borde vara där dem är, och jag tycker att det är dessa som borde plockas bort från våra gator! Det är DESSA som borde hängas ut i radio press mm!!! Hjälp oss med det istället, döm inte ut alla!

Meningen är att man ska känna sig trygg då en polis finns i närheten och inte osäker på om man är ett lämpligt offer för denne att utöva sin psykiska och ibland fysiska makt på, bara för att han/hon blivit slagen av ett gäng araber för 10 år sen då han/hon var i tonåren...

Vad jag vill säga med allt detta är...Esan, alla är inte likadana!!

Jag känner många poliser som är kanoooon människor, trevliga människor som t om hade stått och snackat skit med dig om allt möjligt mellan himmel o jord då du frågat hur mycket klockan var..

Och sen en liten hälsning till Susan, du låter inte bara sexig, du ÄR det med.. är du singel???? Ím crazy about U hun.. ;)

För övrigt tycker jag att ni gör ett bra jobb allihopa och tar upp många bra grejor i radion....keep doing a good job!

Med vänlig hälsning.

AUREL

Ehsans svar:

Det är sant...delvis.

för visserligen är det så att ALLA poliser inte är likadana... men precis på samma sätt som dom inte verkar kunna skilja på kvinnor och lekande barn från gangstrar och banditer... så kan jag inte skilja på bra eller dåliga poliser längre...

poliser har alla uniform...

kvinnorna och barnen och jag och de andra på filmen som ligger på youtube ser inte alla likadana ut, men ändå så ses vi på samma sätt av polisen... vissa av dom i alla fall.

som den av dom som stod omringad av kvinnor och barn och kände sig så hotad att han var tvungen att dra pistol.

jag förstår att det inte är lätt att vara polis, men med den mentalitet som du beskriver... där man gör ett krafttag och slår ner kriminaliteten... så blir polisen bara ytterligare ett gäng som sätter sig över sina medmänniskor.... precis som gangstrar och banditer.

sen förstår jag faktiskt inte den här blinda tilltron till polisen. Det är trots allt en institution som tar sig rätten att beväpna sig och sätta sig över andra människor.... visserligen ett nödvändigt ont, men det är extra viktigt att ifrågasätta dem och deras verksamhet. annars korrumperas dom...

precis som våra folkvalda politiker, så måste polis föregå med gott exempel och granskas i sömmarna om och om igen för om de börjar fiffla i rättssystemet... tappar folk förtroendet för rättssystemet.

// ehsan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista