Foto: Maja Suslin

Bröst Radio

Om jag pissar på gatan… och polisen kör förbi, så lite beroende på situation… så är oddsen att dom låter mig pissa ifred.

Att pissa på gatan är en kriminell handling. Det går under lagen om förargelseväckande beteende. Men samtidigt är det ju rätt socialt accepterat…

Det är avkriminaliserat.

Det där blir ju lite av en godtycklig rättvisa… men kanske det är så ett rättssystem fungerar… asså… att man får se mellan fingrarna med vissa saker för att, ja, ingen vill ju bo i en polisstat där allt vi gör dikteras av polisen till punkt och prick.

I Uppsala var det 2 tjejer som ville bada på ett badhus… dom ville bada precis som hälften av befolkningen vill bada… asså utan tröja. Dom blev ombedda att antingen sätta på sig något på överkroppen eller lämna badhuset.

I Malmö, på kokums fritid var det ett annat gäng tjejer som också ville bada… precis som HÄLFTEN av folket, ville dom bada utan tröja… men det fick dom inte. Dom blev ombedda att ta på sig eller gå.

I lund hände samma sak. Ett gäng tjejer blev ombedda att lämna badhuset eller sätta på sig något på överkroppen.

Vi gjorde ett program om detta för inte så längesen och dom flesta invändningar hade att göra med BARN!

” MEN TÄNK PÅ BARNEN!”

Men det där är ett ohållbart argument då våra gemensamma parker och stränder är fyllda med folk som badar toppless… kvinnor och män…. Och där finns barn och ingen verkar ha problem med att barn ser nakenhet på stranden mitt i sommaren… ingen verkar ha problem med att barn ser nakenhet i parken, mitt i sommaren.¨

Det finns ingen lag som säger att kvinnobröst är förbjudna… det där går också under förargelseväckande beteende… men i samhällets tolkning har vi mer eller mindre kriminaliserat kvinnobröst.

Vi avkriminaliserar män som pissar på gator och torg och vi kriminaliserar bröst.

relaterade länkar:

http://www.topfree.ca/

http://kristink.bloggspot.se/

vill du kontakta tjejerna som försökte bada toppless på kokums i malmö:

barabrost@hotmail.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".