Pirog!

Mina vänner..
idag ska vi äta piroger!
Jag älskar piroger…Varje land har sin egen variant. Sin egen deg man använder… Allas mammor har lagat dom… Eller kanske köpt dom och SAGT att hon lagat dom själv.

Så här gör jag piroger:

2-3-4 paket smördeg… finns färdigt att köpa i 10cm X 10cm.. dom är perfekt. Dom är frusna när man köper dom… och man måste låta dom tina i ca 10 minuter innan man går loss. Så oftast räcker det med att du köper dom och lagom tills du kommer hem så är dom lagom tinade.
Ok… 
Här kommer det fetaste med piroger… Du kan fylla med nästan vad som heslt...Kolla vad du har hemma…Kolla vad du måste använda för annars måste du kasta det om 2 dagar…Till exempel.. du kan fylla men en bit päron och en bit mintchoklad… så har du dessert.

Men idag så ska jag berätta om min variant..

Så här ska jag göra…

Jag ska fylla dom med:
Spenat, feta och nötter!

Så jävla gott! Pensla kanterna med lite vatten och vik ihop. In i ugnen på ca 225 grader i ca 10 minuter en kvart.. Kolla förp. För säkerhets skull.

// e